Ще направим така, че бизнесът и гражданите да имат еднакви разходи

...
Ще направим така, че бизнесът и гражданите да имат еднакви разходи
Коментари Харесай

Какви сметки ще плащаме за топло? Донев с революционна идея

„ Ще създадем по този начин, че бизнесът и гражданите да имат идентични разноски без значение дали ще се отопляват на парно, газ или с ток, с цел да не се чудят към кой енергоизточник за отопление да минават, а да знаят, че цената ще бъде една и съща. Така жителите ще са спокойни, че ще заплащат идентични цени. Няма да има скокове в цените, няма да има двойни цени. Бизнесът ще получи обезщетения за високите цени “

Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев, който бе събеседник в предаването „ Лице в лице “ по bTV с Цветанка Ризова.
-->
Според Донев, голямата инфлация у нас е в резултат точно на финансовата политика на кабинета " Петков " и заложените бюджетни рамки:

„ Политиките, които се организират, са разследване от политиката, която е заложена от постоянното държавно управление в бюджета. Това, което е заложено като политики, това се организира. Ние нямаме виновност, че дългът скача, че инфлацията нараства, тъй като тя има инерционен механизъм “, сподели министър председателят.

„ Това, което служебното държавно управление направи, е да успокои темпа на повишаване на инфлацията. Твърдо успяхме и това ще се почувства през идващите месеци. Мисля, че в този момент сме достигнали пика на инфлацията и към този момент следва намаляване. Това са ограниченията, които бяха подхванати за цените на горивата, на природния газ и на питателните артикули. Когато държавното управление има ясна цел и стратегия, по която да работи – да следва интереса на жителите и бизнеса, да организира открити и транспарантни процедури, нещата се получават “, съобщи Донев.

„ В енергетиката заварихме нещо ужасяващо. След нашата работа обаче ние сега имаме най-ниските цени на газ сега, а за ноември месец цената ще е твърдо доста под 200 лв. “, сподели той.

По думите му най-важното е, че сега имаме газ от няколко източника.

„ Толкова неща не бяха направени, точно поради това цените на газа за септември и октомври бяха галактически високи. Сега ще видите ние какво направихме, ще го усетите по цената на газа за ноември “, акцентира служебният министър председател.

Той разяснява политическата обстановка в България. Каза, че чака примирение, разсъдък и мир от българските политици. " Никога не съм губил вяра за това ".

„ Питате ме за рокадите във властта и ще ви кажа, че всяко държавно управление има своите политики и кадрови промени. Аз не запитвам предходните за какво са г0Полити правили. Всяко държавно управление желае да избере хората, на които да може да разчита “, сподели Донев.

На въпрос дали е имало целенасочени кадрови удари против Българска социалистическа партия, Донев отвърна, че твърдо няма сходно нещо.

„ Очаквам това, което излезе като резултати от инспекцията, която беше направена, с цел да се препотвърди още веднъж, че сме подготвени за Шенген, да има смисъл. Изпълнили сме всички критерии. Експертната група препотвърди това нещо. 547 души са дали своят вот „ за “ влизането ни. Препоръката е до края на годината да стане ясно дали ще влезем в шенгенската зона “, сподели той.

Донев призна, че не знае за какво чак в края на май чак предходното държавно управление е видяло какъв е казусът с мигрантския напън.

„ Ако станем част от Шенген, няма да има опашки на „ Кулата “ за влизане в Гърция. Гражданите умерено ще могат да минават на всички места, а бизнесът ще развива активността си доста по-бързо. Движението на артикули и услуги ще става по-бързо “, сподели служебният министър председател.

„ Отдавна към този момент трябваше да сме пълноправен член на шенгенското пространство. Нидерландия и Дания обаче споделяха „ не “. Ние предприехме редица ходове и диалози с по-консервативно мислещите страни. Създадохме една положителна среда “, изясни той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР